Houtskool rookoven

€ 75,00
SKU
71096

Deze houtskool rookoven is een echte eye-catcher en brengt een geheel nieuwe culinaire ervaring.

De houtskool rookoven combineert verschillende bereidingsmogelijkheden.; zo kunnen aan de ene kant etenswaren traditioneel worden bereid op het grilloppervlak direct boven de gloeiende houtskool in de brandkamer.

De houtskool rookoven biedt ook een gezonde manier om te grillen, omdat door de bereiding in rook, vet en vloeistoffen niet in de vlam kunnen druppelen en zo schadelijke stoffen veroorzaken.

Of het nu om conventionele of nieuwe grillmethoden gaat - de houtskool rookoven laat niets te wensen over.

Op de geïntegreerde kookplaat op de deksel van de zij-brandkamer kunt u gelijktijdig met het roken soep of een ander gerecht in een pan koken. Dankzij  de wielen kan de rookoven snel overal in de tuin of op het terras verplaatst en gebruikt worden. 

Zelf vis roken of vlees?

Zelf vis roken? Aan de andere kant van de rookoven kan het vlees of vis ook worden gerookt in de rook van een vuur. In de kleinere en wat diepere brandkamer ontwikkelt zich rook bij het verbranden of gloeien van hout of rookhoutsnippers. Deze rook ontsnapt zijdelings en komt in de grotere rookruimte waarin de etenswaren zich bevinden. Zelf vis roken was nog nooit zo makkelijk. De rookhoutsnippers kunnen eenvoudig in de meegeleverde schaal worden gedaan. De weg van de rook wordt ondersteund door de schoorsteen in de houtskool rookoven. 

De etenswaren worden voorzichtig gerookt bij een lage temperatuur van 80 ° tot 130 ° C en krijgen zo hun karakteristieke rooksmaak. Met de geïntegreerde thermometer in de deur kan de temperatuur in de rookkamer gemakkelijk in de gaten gehouden worden. De houtskool rookoven biedt verschillende manieren om zelf vis te roken, vlees of worst. Naast de optie om vis op haken te hangen of op een visrooster te plaatsen, bevat de rookruimte roosters waarop de worst of het vlees dat gerookt moet worden gemakkelijk kan worden geplaatst. Door zelf vis roken wordt de vis gelijkmatig gaar van alle kanten en behouden hun sappige textuur. Door uit verschillende soorten hout te kiezen kunt u nieuwe en onbekende smaken uitproberen. De aroma intensiteit van de rook kan worden geregeld door de ventilatiekleppen van de brandkamer.

Zelf vis roken in rookovenKenmerken

  • Zware kwaliteit houtskool rookoven
  • Gewicht 56,8 kg
  • Totale afmeting ca. 118,6 cm x 66,4 cm x 145,6 cm (BxDxH)
  • Hittebestedige laklaag tot max. 500 °C
  • Verrijdbaar d.m.v. grote stalen wielen
  • Inclusief rookaccessoires: (hakenring, vishaken, visrooster, rookmiddelenschaal etc.)


Rookkamer

  • Afmeting rookvat ca. 103,8 x Ø 45,4 cm
  • 4 verchroomde grillroosters, elk Ø 43 cm
  • Stalen deur met 2 borgklemmen, metalen handgreep en thermometer
  • Ophanghaken in de rookkamer
  • Vetopvangschaal
  • Schoorsteen met regelbare luchtafvoer


Zij-Brandkamer

  • Grilloppervlak ca. 41,2 x 38,8 cm
  • 2 geëmailleerde grillroosters, elk  ca. 20,6 x 38,8 cm
  • Stalen deksel met metalen handgreep
  • Regelbare luchttoevoer
  • Vuurbak ca. 48,1 x 40,7 cm
  • Kolenrooster ca. 41,2 x 27 cm
  • Houtskoolcapaciteit max. 2 kg
  • Geïntegreerde kookplaat op het deksel van de brandkamer
Meer informatie
Afmeting Transport ---
Afmeting Bijzonderheden ---
Inhoud ---
Lengte ---
Diepte ---
Diameter ---
breedte ---
Hoogte ---
Watt ---
Ampere ---
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan
Copyright © 2016, 2017,2018,2019,2020 Successful Party. All rights reserved.